Horoszkópelemzés

Hűség a horoszkópban

Az asztrológiában az a szép, hogy egy csillagjegyre sem lehet ráfogni, hogy alapvetően hűséges-e vagy sem, mivel az asztrológia a személyiség összképét tárja elénk a többi horoszkópelem bevonásával. Így amikor a hűséget akarnánk vizsgálni egy horoszkópban, -ami azért érzékeny téma-, meg kell érteni a személyiség belső működését. Nyilvánvaló, ha megkapjuk azt, amire vágyunk, nem keressük másutt. Más szavakkal: ami megvan belül, azt nem keressük kívül. Ha megvan az érzelmi gazdagság, nincs szükség anyagi gazdagságra, vagy ha szeretem és elfogadom magam, nincs szükségem rajongókra és visszaigazolásokra. Ezek örökzöldek, viszont az asztrológia a hűtlenséggel így önmagában nem foglalkozik. A személyiséggel igen. A megbízhatatlanságra utaló jelek természetesen kiolvashatóak a horoszkópból. Bizonyos bolygókombinációk és elhelyezkedésük 1-1 életterületen adhatnak okot kételkedésre, azonban önmagában kiragadni és tényszerűsíteni sosem szabad. Igaz, hogy az asztrológia szimbólumrendszerre épül, és ezért az egyén számára több lehetőség is van, hogy az önbecsapást, az önámítást megélje, vagy, hogy az állandó újdonságra és izgalomkeresésre mást is találjon, mint a nőket vagy a férfiakat.

Hűtlenségre utaló jelek

A horoszkópok alapján kétféle hűtlenségre okot adó személyiség típust tudnék meghatározni: az egyik az önbecsapáson, realitás hiányán alapulót, ez a neptunuszi, míg a másik az állandó izgalomkeresés és újdonságra vágyáson alapulót, ami uránuszi.  Olyan is van, hogy mindkettő egyszerre jelen van a horoszkópban. Hogy ki a megcsaló fél, tulajdonképpen mindegy, az önbecsapás így is úgy is jelen van.

Az első típus (neptunuszi): akik hajlamosak az önbecsapásra, naivak és illúzióikat táplálva botlanak bele a tökéletes hamisítványokba, ők azok, akik érzelmileg bizonytalanok, és nem elég őszinték magukhoz, hogy felvállalják valódi érzelmeiket, félvén az elutasítástól. Ezért sokszor plátói marad a kapcsolat, vagy beteljesületlen, illetve titkos. Kik lehetnek ők?

  • Akiknek a Neptunusz az 1-es, 5-ös vagy a 7-es házban áll.

Az 1-es házban a Neptunusz nem képes észrevenni saját hibáit és gyengeségeit, az 5-ös házban kiábrándultságot, zavaros vagy titkos kapcsolatokat jelöl, míg a 7-es házban hamis énkép illetve ideál, ahogyan a párkapcsolatot elképzeli realitások meghatározása nélkül.

  • Akiknél az 1-es, 5-ös, 7-es házak urai kapcsolódnak a Neptunusszal.

Legerősebben az együttállás, az oppozíció és a kvadrát hat. A Neptunusz trigonja is hajlamosít önbecsapásra, megszépítésre ugyan úgy, csak abból könnyebb visszatalálni a realitásokhoz. A Jupiter hasonló kapcsolódásai ugyanúgy túlzott illúziókra hajlamosíthatnak.

  • Akinek a Holdja, Vénusza, Marsa a Halak jegyében vagy a 12. házban. áll, és/vagy a Neptunusszal áll kapcsolatban.

 A második típus az uránuszi típus, akinek a nyughatatlan vágya kielégíthetetlen, az kell neki, aki elérhetetlen, ezért ha megvan, újabb ingerekre van szüksége és továbbáll. Az Uránusz a Vízöntő jegy uraként cseppet sem nevezhető kiszámíthatónak és szokványosnak sem. Ahol megjelenik a horoszkópban, ott vágyunk a különc dolgokra, új izgalmakra és szabadságra. Mi a helyzet, ha az Uránusz kihat a párkapcsolati területeinkre? Hűséges tud maradni? A kérdés csak az, kihez: önmagához vagy a másikhoz.

  • Akiknek az Uránusz az 1-es, az 5-ös vagy  a 7-es házban áll.
  • Akiknél az 1-es, 5-ös vagy a 7-es házak urai kapcsolódnak az Uránuszhoz.
  • Akinek a Mars a Vízöntőben van, és/vagy az 5. házban áll.

A Mars az 5. házban, a szerelem és szex házában erős nemiségre utal különösen, ha tüzes jegyben (Kos, Oroszlán, Nyilas) áll.

  • Uránusz-Vénusz fényszög-kapcsolatok.

Az Uránusz-Vénusz kapcsolódásokra több asztrológiai könyv is azt írja, hogy a megbízhatatlansággal, a hűtlenséggel van szoros kapcsolatban. Tény, hogy általában megnehezítik a tartós szoros kapcsolatok kialakítását, hirtelen nagy intenzitású érzelmeket követ az érdeklődés gyors elvesztése. Azonban ez megélhető olyan társsal, akiben van valami furcsaság, másság vagy elszeparáltan élnek, külön, de lehet exhibicionista is.

Mikor derül ki?

A hűség fogalma az asztrológiában is azt a kérdéskört feszegeti, hogy önmagunkhoz mennyire tudunk őszinték lenni. Mennyire vagyunk képesek megismerni magunkat, nyíltan meg is élni, vállalni a kockázatokat saját boldogságunkért a külvilágnak való kényszeres megfelelés helyett. Neptunusz és Uránusz tranzitja a horoszkóp bizonyos pontjain átvonulva kíméletlenül lerántják a leplet, és fény derít az igazságra.

Nem a megcsalások rosszak, hanem azok a csalások, amiket mi magunk követünk el saját magunk ellen, és amíg meg nem tanuljuk a vágyainkat egyensúlyba hozni, az illúziók mindig sokba fognak kerülni, mert valami mindig hiányozni fog. Természetesen mindent meg lehet élni magasabb szinten is, spirituális szinten, hiszen a Neptunusznak és az Uránusznak van köze a médiumitáshoz, jövőbe látáshoz, ehhez azonban a káosznak szűnnie kell magunk körül, valódi egyensúlyban kell lennünk önmagunkkal, hogy elhiggyük, mi már magasabb szinten élünk.

Álljon itt egy gyakorlati példa: Pl. Kristen Stewart-Robert Pattinson. Kristen megcsalása az alatt történt, hogy a Szaturnusz ráment a Mérleg Holdjára. Minden bizonnyal magányosnak érezhette magát.

Kristen horoszkópjában erre utaló jelek (első ábra) : Neptunusz a 7-es házban, Mars a Vízöntőben, 7-es ház ura együtt áll a Neptunusszal. 1-es ház ura (Hold) kvadrátban a Neptunusszal, Vénusz a Halakban.

Pattinson képletében (2. ábra): Hold (1-es ház ura) szemben áll a Neptunusszal, Vénusz a 12-ben, szemben áll az Uránusszal. Vénusz az 5-ös ház ura a 12-ben, Jupiter kvadrátban.

 

 Ajánlás:Robert Pattinson horoszkópjának elemzése (2012.május/Sztárhoroszkópok)

Kövesd a Horoszkópelemzés blogot a Facebookon

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. niké says:

    Húha, én neptunuszi és uránuszi módon is veszettül hűtlen kellene, hogy legyek (neptunusz az 5. házban és vízöntő mars), de szinte mafla módon hűségesen viselkedek (kivéve, ha épp két párkapcsolat között vagyok, de az más). Viszont borzasztóan rettegek a megcsalástól, mint olyantól, amit ennek ellenére nem egyszer meg kellett tapasztalnom. Lehet ennek valami köze egymáshoz? Kíváncsian várom a választ a hozzáértőktől 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!